Składniki:
- 100 g masła
- 2 jajka
- 10 g cukru
- łyżka kakao (10 g)
- 50 g śmietany 30%
Wykonanie:
- Rozgrzej masło w rondelku i odstaw do ostygnięcia.
- Trzepaczką ubijaj na parze jajka z cukrem.
- Następnie wlej roztopione ostudzone masło.
- Na koniec dodaj kakao i ubijaj całość aż masa będzie puszysta.
- Ubitą masę wylej równomiernie do form i włóż do lodówki na 1-2 godziny.
- Przed podaniem udekoruj śmietaną (szprycą, albo jeśli nie masz to wystarczy włożyć śmietanę do woreczka śniadaniowego, odciąć rowek i wycisnąć na babeczki).


Jedna babeczka (ok. 50 g) ma:
202 kcal
białko: 3 g
tłuszcz: 20 g
węglowodany: 3 g