23 gru 2014

Karkówka duszona z warzywami

Ostatnio tak przyrządzana karkówka to mój numer jeden na obiad. Po prostu rozpływa się w ustach... musisz spróbować!






Składniki:

  • 30 dag karkówki
  • 1 marchewka
  • 1 cebulka
  • przyprawy (ja użyłam vegety)

Wykonanie:

  1. Karkówkę pokrój w plastry i ubij tłuczkiem (albo porozbijaj nakłuwaczem do mięsa). 
  2. Cebulę i marchewkę pokrój w talarki. 
  3. Przygotowane mięsko i warzywa wyłóż na patelnię, posyp przyprawami i od razu zalej zagotowaną wodą na tyle, aby przykryła składniki. Duś na średnim ogniu ok. godzinę, co jakiś czas przewracając (podlej wodą, gdyby było za mało).


Gotowa potrawa ma:

849 kcal
białko: 56 g
tłuszcz: 70 g
węglowodany: 7 g