23 grudnia 2014

Karkówka duszona z warzywami

Ostatnio tak przyrządzana karkówka to mój numer jeden na obiad. Po prostu rozpływa się w ustach... musisz spróbować!






Składniki:

  • 30 dag karkówki
  • 1 marchewka
  • 1 cebulka
  • przyprawy (ja użyłam vegety)

Wykonanie:

  1. Karkówkę pokrój w plastry i ubij tłuczkiem (albo porozbijaj nakłuwaczem do mięsa). 
  2. Cebulę i marchewkę pokrój w talarki. 
  3. Przygotowane mięsko i warzywa wyłóż na patelnię, posyp przyprawami i od razu zalej zagotowaną wodą na tyle, aby przykryła składniki. Duś na średnim ogniu ok. godzinę, co jakiś czas przewracając (podlej wodą, gdyby było za mało).


Gotowa potrawa ma:

849 kcal
białko: 56 g
tłuszcz: 70 g
węglowodany: 7 g

Szukaj

POLECANY POST

Co robić, aby schudnąć? - 12 kroków na cały 2018 rok

Chcesz wziąć się w garść i w końcu zająć się swoją sylwetką, ale nie wiesz co robić i od czego w ogóle zacząć? - Jeśli tak, to mam coś, co ...