12 kwi 2015

Krokiety z mięsem i serem


Składniki:


Wykonanie:

  1. Roztrzep widelcem jajko w misce, wylej na rozgrzaną z odrobiną masła patelnię i przypraw ketchupem. Smaż około 2 minuty, nie przewracaj.
  2. Gotowy naleśnik przełóż na talerz i rozprowadź na nim: mięsko, trochę masła oraz starty na małych oczkach ser żółty. Całość zawiń. 
  3. Resztę masła roztop na patelni i polej nim gotowego krokieta.
  4. Opcjonalnie: na rozgrzaną patelnię wysyp cienką warstwę startego sera żółtego i smaż aż zrobi się chrupiący (możesz zawinąć go wraz z resztą składników - wtedy krokiet będzie a'la crunchy, lub wyłożyć ozdobnie na talerz - jak na zdjęciu).



Gotowa potrawa ma:

665 kcal
białko: 30 g
tłuszcz: 59 g
węglowodany: 4 g