Wraz z nadejściem jesieni i spadkiem temperatur skończył się sezon grillowy. Ten przepis pozwala przypomnieć sobie smak grillowanej kiełbasy bez wychodzenia z domu! Wykonanie jest jak zwykle banalnie proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu.
Składniki
- kiełbasa 4 szt.
- 80 g sera żółtego w kostce
- opcjonalnie: ketchup, musztarda
Wykonanie
- Ser żółty pokrój na grube prostokątne kawałki.
- Zrób nacięcie wzdłuż każdej kiełbasy (zrób takie „kieszonki”) i włóż do środka tyle sera, ile się zmieści.
- Nadziane kiełbasy ułóż na kratce do pieczenia i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 min.
- Upieczone kiełbaski polej musztardą i ketchupem.
Jedna porcja (2 kiełbasy) ma:
537 kcalbiałko: 42 g
tłuszcz: 39 g
węglowodany: 4 g